Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ η κλήρωση του Super Cup 2023 by aegean islands, με την διεξαγωγή του οποίου στην Ρόδο και στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας θα γίνει το τζάμπολ της σεζόν 2023-24 για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Στο Super Cup 2003 by aegean islands μετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Basket League της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς.100 μέρες αναμονής ήταν πολλές. Αυτό είναι το διάστημα που μεσολάβησε από τις 23 Ιουνίου όταν έπεσε η αυλαία της 30ής Basket League με τον πέμπτο μικρό τελικό του Προμηθέα με τη Λάρισα, μέχρι τη μεθαυριανή μέρα όταν και θα αρχίσει επισήμως η νέα σεζόν. Όπως στις δύο προηγούμενες, η αγωνιστική περίοδος θα ανοίξει με το Super Cup διοργάνωση που αποτελεί το καλύτερο δυνατό «ορεκτικό» πριν την έναρξη της Basket League μία εβδομάδα μετά.


Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας και Κολοσσός H Hotels θα διεκδικήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (1 και 2 Οκτωβρίου) τον πρώτο τίτλο της σεζόν στη Ρόδο στη διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ που βάζει τις τέσσερις πρώτες ομάδες του προηγούμενου Πρωταθλήματος –ο Κολοσσός Η Hotels ως 5ος πήρε τη θέση της Λάρισας- στο παρκέ, Η κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών αγώνων είναι η εξής:
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
1. Περιστέρι bwin – Ολυμπιακός
2. ΠΑΟΚ mateco – Παναθηναϊκός
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Μικρός Τελικός
Μεγάλος Τελικόςμία εβδομάδα νωρίτερα από τις υπόλοιπες της κατηγορίας.